Home 5 Baby's 5 Op vakantie met een pasgeboren baby: waar ga je naartoe?

Op vakantie met een pasgeboren baby: waar ga je naartoe?

Ben jij sinds kort een trotse ouder van een kersverse zoon of dochter geworden? Waarschijnlijk was dit het mooiste moment in je leven en gaat er vanaf nu alles veranderen. Immers heb je rekening te houden met nog iemand binnen het gezin. Dat is een hele verantwoordelijkheid, maar tegelijkertijd ook een hele leuke en leerzame ervaring. Vanaf nu moet je namelijk op ieder gebied andere keuzes maken, zo ook op het kiezen van je vakantiebestemming. Niet iedere bestemming is namelijk geschikt voor baby’s. Of niet iedere locatie is ingericht voor de jongste generatie. Kortom, waar dien je rekening mee te houden? Of liever gezegd, waar ga je naartoe op vakantie?

Vakantie in eigen land

Met een baby wil je niet te lang hoeven reizen, maar gelukkig zijn er genoeg opties om een leuke vakantiebestemming dichtbij huis te zoeken, namelijk in eigen land. Met een vakantie in Nederland hoef je niet lang in de auto te zitten en ben je zo op je vakantieadres. Houd je bijvoorbeeld van zon, zee en water? Dan is de Nederlandse kust een absolute aanrader. Ons land kent talloze leuke badplaatsen waar je heerlijk een weekendje of langer kunt vertoeven. Zeker in de zomermaanden kunnen je kinderen leren zwemmen in de zee of spelen op het stand. Bovendien kan je de allerkleinsten zonder veel moeite meenemen naar het terras je bijvoorbeeld een hapje wil eten. Of ben je meer van de rust en de natuur? Dan is bijvoorbeeld de Veluwe een uitermate geschikte plek. Hier kun je heerlijk wandelen, fietsen en rustige vakantie houden. Je hoeft dus niet de landsgrenzen over om te genieten van een leuke vakantie met je zoontje of dochtertje.

Kindvriendelijk vakantiepark

Wanneer je met het gezin op vakantie wil, dan zoek je natuurlijk iets wat kindvriendelijk is, of in dit geval babyproof. Vaak biedt een vakantiepark daar meer voordelen in dan bijvoorbeeld een hotel. Het grote voordeel van een vakantiehuisje is dat je over meerdere kamers beschikt en de baby in zijn of haar eigen bedje kan leggen. Bovendien heb je het meer in eigen hand om te bepalen hoe laat en wat je gaat eten. Je hoeft ook geen rekening te houden met andere personen als de baby bijvoorbeeld geen trek heeft en in een mindere bui is.

Maar ook buiten heeft een vakantiepark vaak meerdere opties om samen leuke dingen te doen. Een leuke wandeling of fietstocht in de omgeving, lekker samen zwemmen of diertjes bekijken op de geitenboerderij. Veel vakantieparken in Nederland houden vaak rekening gezinnen die kinderen hebben daardoor zijn de meeste faciliteiten daar ook op afgestemd. Dus mocht je graag op vakantie willen wat babyproof is, overweeg dan om naar een kindvriendelijke vakantiepark te gaan.

Hotels voor kinderen

Wist je dat er ook hotels speciaal voor kinderen zijn ingericht? Dit zijn de zogeheten familiehotels waar je met meerdere personen op één kamer kunt overnachten. Voor baby’s is dat vaak geen probleem, omdat er altijd wel een extra kinderbedje of wieg aanwezig is. Maar wanneer kinderen wat ouder zijn, dan willen zij uiteraard in een groter bed slapen. Door een familiekamer te boeken hoef je niet apart de nacht door te brengen, maar verblijf je met z’n allen op dezelfde kamer.

Maar natuurlijk is er ook qua faciliteiten meer dan genoeg te doen voor kinderen. Vaak is er wel een zwembad aanwezig zodat ze lekker hun gang kunnen gaan of waar je met de baby rustig een uurtje kunt zwemmen, of een speelhal waar kinderen zo de hele avond de leukste games kunnen uitproberen. Bovendien ligt het hotel vaak ook dichtbij een dierentuin of pretpark waar je ook een hele dag vertier kunt hebben met het hele gezin. De ideale vakantie als je nog niet weet waar je naartoe wil met een pasgeboren baby.

Babynamen Tips

Hieronder vind je diverse handige tips voor het kiezen van een babynaam:

 1. Het vinden van een babynaam kan even duren. Begin dus op tijd.
 2. Kies een babynaam op basis van bijvoorbeeld geloof of emotionele redenen.
 3. Denk aan de uitspraak en de spelling.
 4. Let op met initialen; deze kunnen tot rare afkortingen leiden.
 5. Gaan de voornaam en achternaam samen?
 6. Voorkom kinderachtige namen.

Zwanger? Hoe vertel je het…

Iedere zwangerschap is weer een speciale gebeurtenis die je graag wilt delen met iedereen, maar hoe doe je dit op een originele en opvallende manier?

Populaire Babynamen

Top jongensnamen

 1. Lucas
 2. Tim
 3. Thomas
 4. Ruben
 5. Thijs

Top meisjesnamen

 1. Emma
 2. Sophie
 3. Eva
 4. Julia
 5. Sanne

Bekijk de hele babynamen top 10